Історико – інформаційна година « І обнялися береги одного вічного народу ».

« І обнялися береги одного вічного народу ».

22-го січня український народ відзначає величну дату своєї багатовікової історії – День Соборності, свято об’єднання українських земель в єдину самостійну державу – Українську Народну Республіку.
Вшановуючи цю величну подію, 21 січня 2015 року в центральній міській бібліотеці ім. С. І. Пономарьова для студентів Конотопського медичного училища була проведена Історико – інформаційна година « І обнялися береги одного вічного народу ».
Бібліотекар Ніна Супрунова розповіла, що про прийняття Акту Злуки стало величною подією єднання східних та західних українських земель, виявом політичної свідомості українського народу, днем народження єдиної незалежної соборної держави.
Провідний бібліотекар Тетяна Головашова розповіла про сучасні події в Україні та порівняла їх з січневими подіями 1919 року, коли українці виборювали свою свободу кров’ю та ціною життя. Саме тому, надзвичайно важливо пам’ятати про ці події, тому що за всю історію існування України та боротьбу за її незалежність, кращі сини й дочки віддавали своє життя!
Присутні мали можливість переглянути матеріали історичної хроніки січня 1919 року та 2014 року. В читальному залі бібліотеки діє книжкова виставка-історія «Соборна, вільна, сильна», на якій представлена література з українського державотворення.

/Files/images/IMG_4427.jpg


/Files/images/IMG_4433.jpg


/Files/images/IMG_4441.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 82

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Демонстраційний сайт бібліотеки

вулиця, номер будинку,
поштовий індекс, область, місто,
країна

Дата останньої зміни 17 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!