ГОЛОКОСТ – ПАМ’ЯТЬ ВІКІВ

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам′яті жертв Голокосту. Саме цього дня у 1945 році війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма. Цей День проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, в пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни.

Жертвами Голокосту стали близько шести мільйонів євреїв. В Україні було розстріляно понад півтора мільйона людей, але й до сьогодні дослідники не мають точних даних щодо справжньої кількості знищених нацистами євреїв та ромів.

В Україні та за її межами символом нелюдських страждань, траурним місцем, де відбулися масові розстріли жертв (переважно єврейської національності) вважається Бабин Яр.

До цієї жалобної дати 27 січня 2024 року в міській бібліотеці ім. С.І. Пономарьова Конотопської міської ради представлено книжкову виставку-реквієм «Голокост: пам’ять віків».

Матеріали, запропоновані на виставці, розповідають про криваві роки Другої світової війни, про смертний вирок, винесений єврейському народові, про людей усіх національностей, котрі стали жертвами фашизму тільки тому, що любили свій народ і боролися за його свободу. Серед них книги Тімоті Снайдера «Чорна земля. Голокост як історія і застереження» та «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним», Євгена Станковича «Бабин Яр», «Книга пам’яті Дрогобицького яру: Спогади. Нариси. Документи» та інші.

Кiлькiсть переглядiв: 8

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Демонстраційний сайт бібліотеки

вулиця, номер будинку,
поштовий індекс, область, місто,
країна

Дата останньої зміни 17 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!