Година історії: «Крути: наша пам’ять і уроки сьогодення»

«Крути: наша пам’ять і уроки сьогодення.»

Кожна нація славиться своїми героями, має своїх 300 спартанців. З Фермопілами порівнюють таку трагічну сторінку нашої історії, як бій під Крутами. Подвиг молодих героїв навічно ввійшов до літопису боротьби за незалежність Вітчизни, як одне із свідчень незламності духу українського народу, його вічного прагнення до волі та справедливості.

Вшановуючи пам'ять полеглих за незалежність України, 29 січня в центральній міській бібліотеці ім. С.І. Пономарьова для студентів медичного училища пройшла година історії «Крути: наша пам’ять і уроки сьогодення». Ведучі Тетяна Головашова та Ніна Супрунова розповіли про передумови та перебіг бою, його значення для молодої української держави.

Сьогодні, як і майже сто років тому, на захист нашої Вітчизни стали зовсім юні. Сучасними Фермопілами став Донецький аеропорт, а його оборонців називають надлюдьми - кіборгами. «Хто, якщо не я? Коли, якщо не зараз?», - ці слова належать наймолодшому кіборгу сумчанину Сергію Таболі (Сєверу), який загинув 6 листопада захищаючи летовище, йому було 18. Студенти дізналися про героїзм нашого земляка та вшанували пам’ять полеглих за Україну хвилиною мовчання.

/Files/images/IMG_4507.jpg


/Files/images/IMG_4504.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 144

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Демонстраційний сайт бібліотеки

вулиця, номер будинку,
поштовий індекс, область, місто,
країна

Дата останньої зміни 17 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!