Вечір-автограф: «Україно! Доки жити буду, доти відкриватиму тебе»

«Україно! Доки жити буду, доти відкриватиму тебе».

(До 80-річчя з дня народження В. Симоненка)

«Україно! Ти — моя молитва,
Ти моя розпука вікова...
Гримотить над світом люта битва

За твоє життя, твої права».

«Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину» – ці безсмертні слова належать видатному українському поету і журналісту, одному з найяскравіших представників покоління «шістдесятників» Василю Симоненку. 8 січня цього року йому виповнилося б 80 років. Цій ювілейній даті в центральній міській бібліотеці ім. С.І.Пономарьова був присвячений вечір-автограф «Україно! Доки жити буду, доти відкриватиму тебе», на якому були присутні студенти медичного училища.

Ведучі літературного вечора Тетяна Головашова та Наталія Пошукайло ознайомили присутніх з біографією та творчим шляхом поета. Василь Симоненко був гострий і лагідний, добрий і гнівний, веселий і сумний, юний і мудрий. Він був жартун і шибеник, філософ і - поет. Поет насамперед. Прозора простота його віршів причаровувала і причаровує. Від часів Шевченка наша словесність не знала другого такого поета, якого б так любив і шанував народ. Ця зустріч відкрила глибину і новаторство творчості поета, осяяну красою мистецької душі.

У виконанні студентів медичного училища Віти Задої, Валерії Балюри, Анастасії Король, Вікторії Рєзнікової, Аліни Гутко, Максима Лук’яненка, Антона Савченка, Владислава Ведмедя звучали вірші поета. Тетяна Головашова закликала всіх присутніх перечитати вірші Симоненка, бо в них справжня любов до України, до простої людини. Він був скромним чоловіком і справжнім українцем-патріотом. Симоненко для нас є прикладом глибинної архетипної українськості, духовної мужності, тим громом, який пробуджує нас самих, пробуджує націю!

До уваги користувачів бібліотеки була також оформлена виставка-портрет «Незламний лицар правди і свободи».

/Files/images/IMG_4446.jpg

/Files/images/IMG_4463.jpg

/Files/images/IMG_4467.jpg

/Files/images/IMG_4469.jpg

/Files/images/IMG_4472.jpg

/Files/images/IMG_4478.jpg

/Files/images/IMG_4481.jpg

/Files/images/IMG_4487.jpg

/Files/images/IMG_4497.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 555

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Демонстраційний сайт бібліотеки

вулиця, номер будинку,
поштовий індекс, область, місто,
країна

Дата останньої зміни 17 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!