Повернутися до звичайного режиму

« Високий дух Соборності ».

« Високий дух Соборності ».

22 січня – День Соборності України, свято створення незалежної Української Народної Республіки. Важливою подією на шляху до Соборності став Акт Злуки. 22 січня 1919 року на Софійському майдані Києва відбулося урочисте проголошення акта про об’єднання Західної Української Народної Республіки з Наддніпрянською Українською Народною Республікою в єдину Народну Республіку.
У читальній залі центральної міської бібліотеки ім. С.І. Пономарьова 20 січня відкрилась книжкова виставка - фактаж присвячена Дню Соборності України «Високий дух Соборності».
Книжкова виставка - фактаж складається з чотирьох розділів.
У першому розділі «Віхи українського державотворення» представлена література, яка висвітлює ідеї побудови української, самостійної, соборної держави.
Другий розділ «України вірні сини» знайомить з літературою, яка розповідає про славетних синів українського народу. Вони боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу.
Про їдеї соборності та її значення в політичному житті сучасної України розповідає література, яка представлена в третьому розділі «Соборна, вільна, сильна».
Серед книг четвертого розділу «Україна: погляд у майбутнє», монографія М. Михальченка «Україна як нова історична реальність», А.Оселіванов « Будуєммо нову державу» , В. Шкляр «Україна на шляху до Європи» та інша література.
За допомогою літератури, яка представлена на виставці бібліотекарі хочуть поглибити знання читачів про історію виникнення свята Соборності України, виховувати патріотичні почуття, повагу до державних свят та викликати інтерес до вивчення історії України.
Запрошуємо всіх, кому не байдужа наша історія до бібліотеки, ознайомитися з книжковою виставкою. Виставка триватиме по 25 січня 2016р.

/Files/images/IMG_6573.jpg

/Files/images/IMG_6580.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 356

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Демонстраційний сайт бібліотеки

вулиця, номер будинку,
поштовий індекс, область, місто,
країна

Дата останньої зміни 01 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!